16 Ocak 2011 Pazar

13 Yaşında Dünyada 65 Müzik Enstrümanı Çalan İlk ve Tek Çocuk Güneş Yakartepe

konser oncesi-mimar sinan ,ms acik hava ,konseri ,maslak, konservatuar ,klasik muzik ,, GÜNEŞ YAKARTEPE,FAZIL SAY piyano piano mimar sinan üniversite konseri konservatuar konsol piyano konçertino konçerto















13 Yaşında Dünyada 65 Müzik Enstrümanı Çalan İlk ve Tek Çocuk Güneş Yakartepe

Başbakan’ımız Recep Tayyip Erdoğan ile aynı günde doğan (26 şubat 1997) Güneş Yakartepe, 10 yaşında tesadüfen müzik yeteneği olduğu görülerek müziğe başlamıştır. 2,5 senede 96 müzik aletinin eğitimini almış ve bunlardan 65 tanesini çalabilmektedir.
Absolüt kulağa sahip olan Güneş enstrüman eğitiminin yanında; solfej, armoni, şan dersleri aldığından şarkıları nota ile çalıp söyleyebilmektedir.
Güneş; 10 yaşında, 10 enstrüman çalmayı başarmış ve 10. ayında Kral TV’de Funda Arar’ın Müzik programına konuk sanatçı olarak ekrana çıkmıştır.
Üflemeli, telli, klavyeli, vurmalı ve yaylı 65 enstrüman çalan Güneş’in dünyada var olan tüm enstrüman sınıflarından aletleri çalan tek amatör müzisyendir.
Jaz, Pop, Rock, Klasik, Türk Halk, Sanat, Tasavvuf (Dini), Osmanlı, Mehter, Otantik Türk müzik aletlerini çalmaktadır. Bunun yanında; Azerbaycan, Dağıstan, Kafkas, Özbek, Türkmen, İran, Ermeni, Rusya, Arap, Yunan -İtalya, İrlanda, isviçre, Çin, Hint, Afrika, Arjantin-Uruguay, Brezilya, Amerika, Hawai özgün müzik aletlerini de çalabilmektedir.
Şahane Çocuklar Orkestrası’nda klavye, saksafon ve klarnet çalan Güneş, 4 önemli televizyon kanalının ana haberlerine konu olmuştur.
85 Konservatuvar - Müzik öğretmenliği kökenli hocadan Enstrüman, Solfej, Armoni eğitiminin yanında, Şan dersi almıştır. Şan eğitimi ile Enstrüman ile çaldığı şarkıları 5 dilde (Türkçe, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce ve Japonca ) söyleyebilmektedir.
Güneş yeni enstrümanları tanımayı ve çalmayı bir oyun olarak görmektedir. Yeni enstrümanlarını tanımak, çalmak Güneş’in hobisidir. Bu kadar enstrüman çalma ile hiçbir enstrümanda uzmanlaşamayacağını öngören müzisyenlerin tersine, yaşına göre 65 enstrümanı da çok iyi çalan Güneş, Klarnet, Akordeon ve Saksafonda Türkiye’de yaşının en iyilerinden biri olmayı başarmıştır.
2,5 sene gibi kısa bir sürede Türkiye’de ve Dünya’da bir çok ilk’lere ve rekorlara imza atmıştır.


13 Yaşında Dünyada 65 Müzik Enstrümanı  Çalan İlk ve Tek Çocuk Güneş Yakartepe

Güneş’in Özellikleri - Türkiye’deki İlk’leri ve Rekorları
1- Güneş “absolüt kulağı” olmasına rağmen, şarkıları nota ve solfejle öğrenmiştir. Duyduğu her eseri notaya dökebilmektedir.
2- Güneş, youtube’da 580 videosu ve 5 milyonu aşan tıklanma sayısı ile Türkiye’de en fazla videosu olan ve tıklanan amatör müzisyendir.
3- 12 müzik türünü kapsayan geniş bir yelpazede çalabilmektedir. Ailece Türk pop ve sanat müziği dinlenmesine rağmen, Güneş, klasik’ten rap’a 12 müzik türünü nota ile çalabilmektedir.
4- Aldığı armoni dersleri ile, Gitar-Klavye akorlarını kendisi yazabilmekte ve kolayca akorları transpoze edebilmektedir.
5- İki senede öğrendiği 120 çocuk şarkısının yanı sıra, 320 popüler şarkı ile bir çocuk için dev bir repertuara sahiptir.
6- Üflemeli çalgılarda, yaşına rağmen çok iyi bir performansa sahip olan Güneş, Klarnet, Akordeon ve Saksafon’da Türkiye’de yaşının en iyilerinden biridir. 10 günde klarnette yedi parça çalmayı öğrenen Güneş, 4 ayda 3,5 oktava çıkmıştır.
7- Bağlama ve kromatik mızıkayı birlikte çalıp söyleyen ilk ve tek müzisyendir.
8- Numberone TV müzik kanalındaki 1,5 saatlik programa konuk sanatcı olarak katılan ilk ve tek çocuktur.
9- 23 Nisan'da dokuz televizyon kanalı tarafından programa davet edilmiş, çakışma ve zaman durumundan dört canlı yayına katılabilmiştir.
10- Aynı şarkıda (dört dakikada) 5 enstrümanı ton ve ritmini ayarlayarak çalıp söyleyebilmektedir (örneğin; Mızıka-Gitar-Piyano-Bongo-Klarnet veya Mızıka-Klavye-Bongo-Keman-Saksafon).
11- Son aylarda Kanal 7, ATV, Fox, KanalT gibi önemli kanalların Ana Haber Bülten'ine müziği ile haber olmuştur.
12- Son 5 ayda dört farklı gazetede haber olarak çıkmıştır.
13- Kral TV gibi en popüler müzik kanalına konuk sanatçı olarak katılan ilk ve tek çocuktur.
14- Dailymotion video kanalında “motionmaker” ünvanı kazanan Güneş, 240 videosu ile “creativecontent” ünvanı kazanan Türkiye’de tek müzisyendir.
15- İzlesene, timsah, vidivodo, videoeksenim, akillitv, pikniktube, videoazbuz, trtube, izlee, jupla, megavideo, videoturk gibi Türk video sitelerinde en çok videosu olan ve en çok izlenen çocuk müzisyendir.
16- Güneş iki senede, 37 televizyon kanalına çıkması ile Türkiyede en çok ekrana çıkan amatör müzisyendir.
17- Milli Eğitim Bakanlığından “Bilim, Spor ve Sanat Ödülü” almıştır.
18- Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım İçin “Kadıköyde Gol Var “ şarkı-marşının sözlerini yazıp, Müziğini aranje etmiştir.
19- 23 Nisanda TBMM’ye çoçuk Müzisyen olarak çağrılmış, Meclis’te Atatürkün Sevdiği şarkıları ve ülkemizi eurovizyonda temsil eden parçayı 4 dakikada 6 enstrüman (Mızıka-Piyano-Bongo-Klavye-Keman-Klarnet ile çalıp – söylemiştir. Bunu Meclisten Show TV “Ali Kırca ile Siyaset Meydanı” yayınlamıştır.


Klarnet, Akerdeon, Saksafon, Trompet, Bağlama, Karadeniz Kemençe, Buzuki, Klasik Gitar, Viyola, Keman, Çello,Yan Flüt, Soprano, Pikola, Alto Blok Flüt, Kornet, Metalofon, Davul Drum, Çelik Üçgen (Triangle), Zil, Timpani, Trampet, Tef, Bateri, Elektro Gitar, Bas Gitar

Güneş’in Dünya’daki İlk’leri ve Rekorları
1- Güneş; 2,5 senede, 12 müzik türünde, 65 müzik aleti çalıp-söyleyen dünyadaki tek çocuktur.
2- Üflemeli, telli, klavyeli, vurmalı ve yaylı 65 enstrümanı çalıp-söyleyebilen Güneş dünyada var olan tüm enstrüman sınıflarından alet çalabilen dünyadaki tek amatör müzisyendir. Bunun yanında bir çok Türk, Yunan, Latin, Arap, İran ve Ermeni enstrümanlarını da çalabilmektedir.
3- “Youtube, Yahoovideo, Metacafe, Dailymotions, Googlevideo, Vimeo, Revver” gibi yabancı video sitelerinde 1400 video ile en çok videosu olan ve 9 milyon tıklanma ile Dünyada en çok izlenen amatör müzisyendir.
4- Güneş, müziğe başlayalı 2,5 sene olup, 85 enstrüman eğitimi almıştır. 65 enstrümanı çalıp, söyleyebilmektedir. Güneş enstrüman eğitiminin yanında armoni, solfej ve şan eğitimi de almıştır.
5- Dailymotion video kanalında “motionmaker” ünvanı kazanan Güneş, 240 videosu ile “creativecontent” özelliği alan dünyadaki tek çocuk müzisyendir
6- Güneş, youtube’da defalarca günlük, haftalık ve aylık dünyada en fazla tıklanan müzisyen kategorisinde ilk üçe girmiştir.
7- Güneş müzik enstrümanlarını; hem sol hem de sağ eli ile çalabilmektedir. Güneş solak olduğu için gitar, mandolin, bağlama, keman gibi enstrümanlara önce sol başlamış, zorluklarından dolayı sağ ele geçmiştir. Dünyada bu kadar çok enstrüman çalan ve bunları hem sol hem sağ elle çalabilen tek müzisyendir
8- Evinde 65 enstrümana sahip (çaldığı ve çalmayı arzu ettiği) dünyadaki tek çocuktur .
9- Güneş; gitar, mandolin, bağlama, keman gibi enstrümanları sağ ve sol elle çalabildiği gibi bunları kanun gibi yatay veya kemençe gibi dikey de çalabilmektedir.
10- Google Arama Motoru’nda “Güneş Yakartepe” sorgusunda 60.000 sonuç ile Amatör Müzisyenlerde inanılmaz bir rekor kırmıştır.
11- Güneş, youtube’da 580 videosu ve 5 milyonu aşan tıklanma ile Dünya’da en fazla videosu olan ve tıklanan çocuk müzisyendir.
Medyada Güneş Yakartepe ile Basında ilgili çıkan son 9 haber
1- Sabah Gazetesi Günaydın eki "Küçük Hayranları Hüsnü’yü taklit ediyor”.
2- Bugün Gazetesi arka sayfa "Müziğin Efendisi".
3- Yeni Şafak Gazetesi "11 Kere Maşallah".
5- Kanal 7 Ana Haber Bülteni 11 yaşında 11 aleti çalan "O Bir Müzik Dehası"
6- Atv Ana Haber Bülteni "Harika çocuk".
7- Haber Bülteni “İnternette Şöhret Saldı” http://yenisafak.com.tr/Aktuel/?t=30.04.2008&i=114208
8- Kanal T Ana Haber Bülteni
9- Fox TV Ana Haber Bülteni
GÜNEŞ’İN EĞİTİM ALDIĞI VE ÇALDIĞI ENSTRUMANLAR
Güneş dünyada var olan tüm enstrüman sınıflarından alet çalabilen Dünyadaki tek amatör müzisyendir. Bunun yanında; Azerbaycan, Dağıstan, Kafkas, Özbek, Türkmen, İran, Ermeni, Rusya, Arap, Yunan, İtalya, İrlanda, isviçre, Çin, Hint, Afrika, Arjantin-Uruguay, Brezilya, Amerika, Hawai özgün müzik aletlerini de çalabilmektedir.
1- KLASİK-BATI MÜZİĞİ ALETLERİ
1- Klavye'ler:
1- Piyano,
2-Telli'ler
2- Klasik Gitar,
3-Yaylı'lar
3- Keman, 4- Viyola, 5- Çello
4-Tahta Nefesli
6-Si bemol Klarnet, 7- Yan Flüt, 8-Soprano, Pikola, Alto Blok Flüt, 9- La Klarnet, 11- Bas Klarnet
5-Bakır Nefesli
12- Trompet, 13- Kornet,
6-Vurmalı'lar
14- Metalofon, 15- Davul Drum, 16- Çelik Üçgen (Triangle), 17- Zil, 18- Timpani, 19- Trampet
2- JAZ, POP, ROCK; TEKNO VE kÖRÜKLÜ MÜZİK ALETLERİ
7- Körüklü Enstrumanlar
1- Piano Akordeon, 2- Düğmeli Akerdeon
8- Jaz Enstrumanları
4- Alto Saksafon, 5- Klarnet, 6- Soprano Saksofon, 7-Tenor Saksofon,
9- Pop-Rock Enstrumanları
8-Bateri, 9- Elektro Gitar, 10- Bas Gitar, 17-Perdesiz Gitar, Akustik Gitar)
10- Yeni enstrumanlar
11-Boomwhacker, 12-Melodika 13-Piyonica , 14- Cümbüş mandolin,15- Cumbus Saz,
11-Elektronik-Tekno
14-Klavye (Org), 15-Elektronik bateri, 16-Synthesizers,



PİYANO Beethoven sonat Rondo Piyono "Güneş yakartepe" Bethoven sonate piyano, piyano konser oncesi-mimar sinan ms acik hava konseri maslak konservatuar klasik muzik piyano piano mimarsinan üniversite piano


3- TÜRK HALK-SANAT, ORYANTEL, OTANTİK , OSMANLI MÜZİK ALETLERİ
12- Türk Halk
1-Bağlama, 2-Uzun sap Saz , 3- Cura , 4- Karadeniz Kemençe 5- Elektrosaz (Divan (Meydan) Sazı
13- Türk sanat
6-Ud, 7-Kanun, 8-Darbuka, 9-Sol Klarnet, 10-Klasik kemençe ,11- Çümbuş Ud
14- Tasavvuf- Dini
12- Bendir (frame drums), 13- Rebab ,
15- Otantik Türk
14-Mey, 15-Dilli Kaval, 16-Sipsi, 17- Asma Davul, 18-Dümbek, 19-Kabak Kemane, 20-Tef-Daire, 21- Dilsiz (Çoban) Kavalı, 22-Tulum
16- Mehter-Askeri
24-Zurna, 25-Nakkare (kudüm)
http://www.yakartepe.net/ - www.yakartepe.com Yakartepe@gmail.com, tkam@tkam.com
4- KOMŞU MÜZİK ALETLERİ
18-Azerbaycan- Dağıstan
1 -Balaban, 2- Garmon (Garbon)
19- Kafkas
3-Cerkes Mızıkası 4- Nagara (Koltuk,azeri Davulu)
20- İran
5-Santur, 6-Iran Kemançesi,
21- Ermeni
7-Duduk
22- Rusya
8-Düğme (Bayan) Akordeon, [ Rus Balayka ]
23-Arap
9-Parmak Zili, 10-Bambu (Flute Cane),11-Arabik Komalı Dijital Org
24-Yunan
12-Buzuki , 13-Rum Kemençesi,
5-DÜNYA MÜZİK ALETLERİ
25-İtalya
1-Okarina , 2- Mandolin,
26-İrlanda
3-Tin Whistle İrlanda Flütü (İrish Whistle)
27-Çin
4- Xun (Okarina),
28-Hint
5-Hint kavalı, 6-Kanjira Tef
29-Asya
7-Ksilafon, 8-Chimes
30-Afrika
9-Kazoo, 10-Bambu flut 11-Kalimba, 12-Clave( Çubuk), 13-Marimba, 14- Guiro, 15-Caxixi 16-Afoxe
31-Amerika
17- Kromatik Mızıka, 18- Banjo , 19- Armonika (Datyonik Harmonica)
32-Hawai
20- Xaphoon Pocket Sax
33-Latin Amerika
21-Bongo, 22-Tumba (Congo) 23-Marakas, 24-Kastanyet,25-Yumurta-Eggs, 26- Shakers
Güneş çalıp-söylediği 12 müzik türü ve aldığı Şan eğitimi ile Türkiyede en geniş müzik yelpazesi olan amatör müzisyendir.
ÇALDIĞI MÜZİK TÜRLERİ
1-
Türk Pop Müziği
7-
Fantezi Müziği
2-
Türk Sanat Müziği
8-
Rock Müziği
3-
Türk Halk Müziği
9-
Rap Müziği
4-
Klasik Türk Müziği
10-
Yabancı Pop Müziği
5-
Tasavvuf (Dini) Müziği
11-
Klasik Batı Müziği
6-
Arabesk Müziği
12-
Napoliten-Opera






Elektronik bateri, Synthesizers, Uzun sap Saz, ,Cura, Ud, Kanun, Darbuka, Çümbuş Ud, Bendir (frame drums), Mey, Dilli Kaval,Sipsi, Asma Davul, Dümbek, Kabak Kemane, Zurna,

Balaban, Santur, Duduk, Parmak Zili, Rum Kemençesi

Güneş birinci müzik yılının bitişinde Kral tv ile Televizyon ve konserlere
çıkmaya başlamış ve İki yılda " toplam 37 " gösteriye çıkmıştır.
GÜNEŞ’İN TV - GÖSTERİ PERFORMANSLARI
1- Kral TV "Söz - Müzik Funda Arar" Canlı yayın http://www.youtube.com/watch?v=OjP3eCrnY-I
2- Show TV YENİDEN BAŞLASIN (Canlı Yayın ) http://www.youtube.com/watch?v=e4Kiko27dZQ
3- TV 8 "Muhteşem Çocuk" tacını takmıştır. http://www.youtube.com/watch?v=avRCMC3Zx-4
4- Kanal 7 Ana Haber Bülteni "O Bir Müzik Dehası " http://www.youtube.com/watch?v=dU5lPnKVCsg
5- Numberone TV Patlıcan Konuk Sanatçı (Canlı Yayın) http://www.youtube.com/watch?v=M_CeHgaw0X0
6- Showmax "Nergis'in Günlüğü" Canlı yayın http://www.youtube.com/watch?v=aLc_tMrA5kQ
7- Kanal 7 Bülent Serttaş ile "Göster Kendini " (Canlı Yayın) http://www.youtube.com/watch?v=IwCgxNdfHCw
8- Fenerbahçe TV “Yüksek Kramponlar” http://www.youtube.com/watch?v=d2XBdbcSmTY
9- Türkmax TV “Herşey Dahil” 5 enstrümanlı performansı http://www.youtube.com/watch?v=7AjmC7JKCiI
10- ATV “Özel Hat” Güneşin 11 müzik aleti ile gösterisi http://www.youtube.com/user/zerrinmehmet
11- Olivium Alış-veriş Merkezi halk konseri http://www.youtube.com/watch?v=tcQ8BP5uQqE
12- Bakırköy Capacity Merkezi Jazz Cafe konseri http://www.youtube.com/user/zerrinmehmet
13- Kale Center Alış-veriş Merkezi konseri http://www.youtube.com/watch?v=WAzgyvmPhK4
14- Showmax "Nergis'in Günlüğü" (ikinci kez) Canlı yayın http://www.youtube.com/watch?v=pbrkV2_Sq2Y
15- Kanal 7 - Deniz Feneri Çocuk Şenliği (Canlı Yayın) http://www.youtube.com/watch?v=8u6KWDrqjcg
16- Kral TV Çocuk bayramı Özel program http/www.youtube.com/user/yakartepe
17- Haberturk TV Bayram Konseri (Canlı Yayın) http://www.youtube.com/watch?v=ALnOpd7zNYo
18 -ATV Ana Haber Bülteni http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
19 –ÖRT Ödemiş TV “Ana haber” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
20- Bakırköy Belediyesi Yeşilköy Uçurtma şenlikleri http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
21- Fox TV Ana Haber Bülteni http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
22- TV 8 Adım Adım Çoçuğum (Canlı Yayın) http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
23- Mercan Restaurant Ümit Besen’le düet http/www.youtube.com/user/yakartepe
24- Kanal T Ana Haber Bülteni http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
25 –Show TV Bak Şu Yumurcağa
26- Bakırköy Halk Eğitim Merkezi Konser http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
27- Showmax “Evren’le Sıradışı” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
28- Show TV “Herşey Dahil” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
29- ATV “Mavi Şeker” ” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
30- Numberone TV konuk sanatçı “Patlıcan 2009” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
31- Show TV “Ali Kırca ile Siyaset Meydanı” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
32- Star TV “Arım Balım Peteğim” http/www.youtube.com/user/zerrinmehmet
33- Kanal 1 “Şahane Çocuklar” konuk sanatçı
34- Kanal 1 “Şahane Çocuklar” orkestra
35- Kanal 1 “Şahane Çocuklar” orkestra
36- Kanal 1 “Şahane Çocuklar” orkestra
37- Kanaltürk “Jess’le Hepsi 1 İnci” konuk sanatçı
http://www.yakartepe.net/ - www.yakartepe.com Yakartepe@gmail.com, tkam@tkam.com Cep tel: (533) 512 86 74
www.yakartepe.com
Yakartepe@gmail.com,
tkam@tkam.com
Cep tel: (533) 512 86 74
İDİL BİRET, ZERRİN YAKARTEPE, PİYANO Beethoven sonat Rondo Piyono "Güneş yakartepe" Bethoven sonate piyano, piyano konser oncesi-mimar sinan ms acik hava konseri maslak konservatuar klasik muzik piyano piano mimarsinan üniversite piano

2 yorum:

yamaha turk dedi ki...

GÜNEŞ MEHMET YAKARTEPE
12 Yaşındayım.
12 Müzik Türünde
22 ENSTRUMAN ÇALIYORUM.
ÇALDIĞIM 22 ENSTRUMAN
1- Yamaha Klavye 2- Flüt 3- Darbuka
4- Ksilofon 5- Bongo 6- Kaval
7- Kromatik Harmonika 8- Saksafon
9- Bağlama 10- Gitar 11-Yamaha Klarnet
En Sevdiğim Yamaha Klarnetim.
Tüm Müzik Türlerini Seviyorum ve Çalıyorum.
210 Eserli Repertuvatım Var
SEVDİĞİM 11 MÜZİK TÜRÜ
Türk Pop,Sanat,Halk ve klasik müziği,
Rock, Rap, Arabesk,Fantezi, Dini müzik
Batı Klasik ve pop Müziği.
Şu Ana Kadar 18 defa tv programına çıkıp,
4 konser verdim.
videolarımda bunları izleyebilirsiniz.
-----------------
I am 12 Years Old.
I Play 22 Enstruments
1- Keyboard 2- Flüte
3- Drum 4- Xylophone 5- Bongo
6- flut 7- Harmonica 8-Saxophone
9- Bağlama-Saz 10- Guitarra
11-Clarinet
You can see 22 my INSTRUMENTS in my videos.
web: http://www.yakartepe.net
web: http://www.yakartepe.com

yamaha turk dedi ki...

İYANO Beethoven sonat Andante ve Rondo Piyano Güneş yakartepe Bethoven sonate op. 49 no:1 HQ SONATA


yeni aldğımız yamaha akustik piyona ile evimizde çektiğimiz ilk videoyu sizlerle paylaşmak istedik.

ümit ederim beğenirsiniz.

Güneş klasik müziğe 13 yaş bitiminde başladı ve çok seviyor.

2 bölümlük sonatin 1 bölümü ANDANTE